Actualiteiten

Ik ga scheiden. Wat nu?
14-04-2021

Ik ga scheiden. Wat nu?

Het antwoord op de meest gestelde vragen
 
Mijn advies is om tijdig een advocaat te raadplegen. Niet alleen is een advocaat nodig voor de procedure bij de rechtbank, ook moeten bij een scheiding zaken geregeld worden die juridische gevolgen hebben. Het is dan belangrijk om een ervaren familierechtadvocaat in te schakelen die maatwerk levert zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.
 
“Kies ik een eigen of een gezamenlijke advocaat?”
Wanneer partners goed kunnen overleggen en open staan om te luisteren naar elkaars standpunten, kun je samen naar één advocaat. Deze adviseert beide partijen en zorgt voor een open gesprek. 
Maar door de emoties is wederzijds begrip niet altijd eenvoudig. Of de een voelt zich verbaal minder sterk dan de ander. Of er is verschil van mening over een onderwerp. Dan is het prettig om een eigen advocaat te hebben, die jouw belangen behartigt en met wie je in vertrouwen allerlei scenario’s kunt bespreken. 
 
“Is een eigen advocaat dan niet duurder?”
Nee, dat hoeft niet. Een gezamenlijke advocaat treedt voor beide partners op. Soms lukt het niet om samen afspraken te maken, of staat een van de partners nog vooraan in het verwerkingsproces terwijl de ander al met de toekomst bezig is. Het traject kan dan lang duren of het stagneert zelfs. Dan moeten beide partijen alsnog naar een eigen advocaat. 
Wanneer ieder een eigen advocaat inschakelt, wordt meestal een viergesprek gepland: beide partijen met hun advocaten overleggen dan over de scheiding. Vaak leidt zo’n gesprek al tot afspraken of goede voorstellen en kan het proces snel afgerond worden. 
 
Heeft u vragen over echtscheiding of over aanpassing van alimentatie of zorgregeling? Loop dan gerust bij ons binnen voor een vrijblijvend gesprek of neem contact met ons op via e-mail/telefoon.
 
Dit artikel is verschenen in de edities van de Maasdriehoek (hier digitaal te raadplegen https://publish.folders.eu/nl/fixed/2218703​)

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.