Actualiteiten

Juridische bijstand in onzekere tijden
25-03-2020

Juridische bijstand in onzekere tijden

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor alle Nederlanders. Daarbij is het van belang dat iedereen de aanwijzingen van het RIVM opvolgt.
De algemene regels zijn bij iedereen bekend. Blijf zoveel mogelijk thuis, werk (zoveel mogelijk) thuis en als u toch naar buiten gaat houd dan altijd minstens 1,5 meter afstand van anderen, vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Als u kucht, hoest en/of verkouden bent, blijft u thuis en als u koorts heeft dan moet iedereen in het huishouden thuisblijven (uitgezonderd de mensen in cruciale beroepen en vitale processen).
 
Hoewel de regels in algemene lijnen duidelijk (lijken te) zijn, is de kans aanwezig dat zich een situatie voordoet waarin het voor u niet duidelijk is of en zo ja, hoe de regels toegepast moeten worden. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in ieder geval voor werkgevers een aantal algemene richtlijnen geformuleerd die zij kunnen gebruiken bij het vinden van een antwoord op de vragen die opspelen in verband met de corona crisis. Deze antwoorden kunt u hier vinden.
 
Mocht er bij u onduidelijkheid zijn over uw rechtspositie, dan kunt vanzelfsprekend (telefonisch) contact met ons opnemen voor overleg. Daarbij kunt u denken aan situaties die zich afspelen op het gebied van het arbeidsrecht (ontslag en/of Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud), maar ook bij vragen op andere rechtsgebieden, zoals bijvoorbeeld het wel of niet door kunnen gaan van een omgangsregeling staan wij u graag te woord.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.