Actualiteiten

Stijging WW-uitkeringen
16-04-2020

Stijging WW-uitkeringen

Op de website van het UWV is te lezen dat in verband met de corona crisis in de maand maart van dit jaar 53% meer uitkeringen zijn toegekend dan in maart 2019. Vooral in de sector horeca en catering (+224%), uitzendbedrijven (+143%) en de cultuursector (+94%) was sprake van een bovengemiddelde stijging.

De impact van de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is enorm groot binnen deze sectoren. Volgens de cijfers van het UWV werden in de horeca 4.400 nieuwe uitkeringen toegekend, bij uitzendbedrijven 9.450 en uit de cultuursector 540. Vooral jongeren tot 25 jaar die in deze sectoren werken, stromen in maart vaker de WW in dan de maand ervoor.
 
Bent u, bijvoorbeeld in verband met werkloosheid als gevolg van de coronacrisis, genoodzaakt een WW-uitkering aan te vragen en ervaart u daar problemen mee? Neem dan contact met ons op, dan bekijken wij voor u of het maken van bezwaar een mogelijkheid is. Zorg ervoor dat u op tijd bent, nadat het UWV een beslissing omtrent het wel of niet toekennen van een WW-uitkering heeft genomen, dan dient u binnen zes weken bezwaar te maken. 

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.