Rechtsgebieden Familie

Erfrecht

We kennen allemaal wel voorbeelden van horrorverhalen waarin een erfenis centraal staat. En waarbij het behoorlijk mis kan gaan. Want het kan zomaar zijn dat niet alle erfgenamen even blij zijn met de beslissingen die de overledene, de ‘erflater’, heeft genomen over de nalatenschap, en wie welk deel ervan toekomt. Bovendien worden niet alleen bezittingen, maar in sommige gevallen ook schulden nagelaten. Het erfrecht regelt de overgang van zowel de bezittingen alsook schulden van de erflater op de erfgenaam, maar ook hoe de afwikkeling van een testament dient plaats te vinden.

Conflicten

Er gaan dus niet alleen emotionele, maar zeker ook financiële belangen gepaard met het erfrecht. Wat tot behoorlijke conflicten kan leiden tussen de erfgenamen onderling of tussen de erfgenamen en de executeur. Voor al deze kwesties kunt u bij ons terecht. Onze advocaten weten niet alleen van wanten, ze zullen uw belangen ook op de juiste wijze behartigen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het vlak van Erfrecht? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie over erfrecht

* verplichte velden

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.